blog

axe axe axe axe axe axe axe axe axe axe axe axe axe axe axe axe axe axe

Kampblog 29 augustus: voorwacht dag 1

Opoeteren 2023 9 maanden geleden Stiene Parein

Dag thuisblijvers!


Vanochtend vertrokken de keti’s en de aspi’s in de vroege uurtjes. Het was een lange tocht door regen en door wind, met hier en daar een zonnetje.


De aspi’s vertrokken om 5u30. Met veel enthousiasme begonnen ze aan hun tocht. Voor hen was het een tocht met veel ups en enkele downs. Ze gingen vlotjes vooruit. Onderweg hadden ze wat pech met enkele fietstassen maar door een behulpzame KSA konden ze snel weer doorrijden. Daarna hebben de aspi’s ook eventjes moeten schuilen voor een hele harde regenstorm, maar die werd snel getrotseerd.


De keti’s vertrokken om 6u. Voor hen was het eerder een tocht met veel downs en maar een paar ups. In de vroege uurtjes begon de pech al voor hen. Al snel reden ze een beetje verkeerd. Na wat herkenning van de leden die hier vorig jaar ook verkeerd waren hebben ze  snel kunnen herpakken en kon de tocht vlotjes voortgezet worden. Maar al snel begon de brute pech. Kabels van een rem die gesprongen zijn, een achterwiel die loszit en weg en weer bewoog, een kleine botsing met gevolg een keti die van zijn fiets viel, een as van een fiets die doorbrak,… uiteindelijk konden we nog met zo’n 14 de tocht voortzetten en moesten de anderen noodgedwongen het verdere deel van de tocht met de trein doen.


In antwerpen zijn de keti’s en aspi herenigd en hebben ze samen het laatste deel nog naar herentals verder gezet. Nadat nog maar eens een keti pech had onderweg en een platte voor en achterband hadden konden we gelukkig genieten van een mooie slaapplaats in den brink in herentals. Een toffe shelter in het midden van een bos, en een kampvuur zorgen voor een gezellige avond. Gelukkig hebben we dankzij enkele connecties een fietsmaker kunnen regelen die morgenochtend de fietsen komt vermaken. Wij zijn hem alvast heel dankbaar! Morgen zetten we onze tocht verder en genieten we van elkaars aanwezigheid. 

Tot morgen!

Groetjes het blogteam,

Stiene en Elsie

Reageren

Log in om een comment te posten